Redirectioneaza 2% pentru Asociația Ecologică “ARCUL CARPATIN”

Asociația Ecologică “ARCUL CARPATIN” a fost înființată la sfârșitul anului 2012. Membrii fondatori sunt persoane care au activat de-a lungul timpului în asociații ecologice și turistice cu tradiție între anii 1985-2005.

Dorim ca în anii următori să realizăm cât mai multe acțiuni, una dintre modalitațile cele mai ușoare de a susține aceste proiecte este direcționarea către Asociație a 2% din impozitul anual.

CE INSEAMNA 2%?
* Sistemul 2%, prevazut de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice să direcționeze 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (ONG).
* 2% este un sistem prin care cetățenii au posibilitatea de a hotări în mod direct ce se întâmplă cu o parte a impozitului datorat statului.
* Dacă nu direcționați acești 2% către un ONG, procentul respectiv râmane în bugetul statului.
* Direcționarea nu presupune costuri/eforturi suplimentare, în afară de completarea datelor de mai jos în declarațiile de venit.
* Data până la care trebuie depuse/trimise formularele este 15 mai.


CUM SE PROCEDEAZĂ?
* Dacă aveți venituri din salarii:


- completați declarația 230 (click pentru a descărca) - suma corespunzătoare a 2% va fi calculată de catre organele fiscale (Formularul 210).  (se completează doar punctul I - Date de identificare a contribuabilului, Semnatură și Data )

 

* Dacă aveți venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc.):
- completați declarația 200 (click pentru a descarcă) - suma corespunzatoare a 2% va fi calculată de către organele fiscale.

 

* Aceasta poate fi depusă personal la organul fiscal de domiciliu, transmise prin poștă, prin scrisoare recomandată sau înmânată unui reprezentant al asociației noastre.
Vă rugăm să rețineti ca direcționarea celor 2% este anonimă, ceea ce înseamna ca trezoreria nu are dreptul de a face public numele contribuabilului.