Trofeul Arcul Carpatin ediția I

Anul 2022

  Sfârșitul de săptămână ne strânge cu voie bună în zona Masivului Ciucaș, în data de 5-7 August 2022, pentru prima etapă de concurs organizată de Asociația Ecologică “Arcul Carpatin” în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”.
Sute de participanți s-au bucurat de traseul superb de la Cabana Muntele Roșu până “sus pe creastă,” pe Culmea Gropșoarele-Zăganu, și înapoi în zona de campare din jurul cabanei. Ca orice concurs din cadrul Ștafetei, proba de orientare cu busola a fost de asemenea nelipsită, precum cea teoretică despre relieful, fauna și vegetația zonei. În traseu, concurenții au fost ghidați de arbitrii și de hărți special marcate, oferite fiecărei echipe participante. 
Premierea de duminică a fost nu numai o ocazie de a felicita participanții, ci și de a le mulțumi partenerilor  Fundația pentru tineret a Municipiului București, Dechatlon, Primăria Comunei Măneciu, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova , Serviciul Public Județean Salvamont Prahova ,Formația Cheia, Romsilva și sponsorilor de nădejde pentru ajutorul oferit Zizin, Butoiul Vesel, FAN Courier, MEDA PARK.