Pe Cărări de munte "Tabără –22 – 28 august 2022"

Lăsând la o parte faptul că taberele făcute de Asociația Ecologică “Arcul Carpatin” și mama Ligia, cum ne place nouă să o alintăm, sunt geniale, unde mai pui și faptul că micii participanți merg acasă și le spun părinților să rezerve un loc în tabăra din anul următor? Din descrierea copiilor, dacă te duci străin în orice activitate de-a Arcului Carpatin, te întorci ca dintr-o nouă familie.
Mama Ligia este singura persoană pe care mi-a fost dat să o cunosc până la 23 de ani care a reușit să “Îmblânzească” chiar și cel mai mofturos și smiorcăit copil. I-a îndemnat pe toți să coopereze și să se sincronizeze la fel de bine ca cei care dețin cunoștințe avansate de turism sportiv montan, fără să îi lipsească însă de distracția copilăriei.
Urcatul pe munte, orientarea cu busola, acordarea primului ajutor de urgență imediată sau chiar partea tehnică și aplicată a nodurilor de alpinism sunt de acum floare la ureche pentru participanții taberei. Datorită unei echipe care a avut grijă ca toți copii să fie înviorați și concentrați pe ceea ce înseamnă activitatea montană, cât și lucrul în echipă, tabăra ne-a unit pe toți ca o familie.
Cu mama Ligia și Stafful (membrii ai Arcului Carpatin), muntele e cel mai bun prieten al celor experimentați cât și a celor care fac prima dată cunoștință cu julitura de rădăcină de copac sau “derapajul” pe stânca udă. Ne-am testat încheieturile și musculatura, ne-am ales și cu febră musculară, dar a meritat. În concursul dintre echipele participante, Staff-ul care ne-a ghidat la fiecare pas ne-a atenționat și prin penalizări de puncte, ce au durut mai mult decât mușchii în sine.
Până la urmă, cea mai perseverentă și dedicată echipă a câștigat detașat prin concursul cultural organizat la focul de tabără, unde fiecare și-a amprentat personalitatea prin poezie, teatru, muzică – un moment artistic.
Festivitatea de încheiere a felicitat toți voioșii participanți și a mulțumit tuturor susținătorilor taberei pentru ajutorul de nădejde. “Pe Cărări de Munte,” Ediția a VII-a, a putut să-și continue tradiția mai ales datorită parteneriatului cu Fundația pentru Tineret a Municipiului București și cu Decathlon.
Ce să mai lungim povestea? Toată lumea a fost foarte încântată. Așteptăm cu drag următoarele revederi cu mama Ligia și Stafful, cu care menținem legătura.
 
În concluzie, mai presus de toate, Arcul Carpatin nu este doar o Asociație.
PENTRU NOI, ARCUL CARPATIN ESTE FAMILIE!      
 
 
Autor: Zuvelcă Alexandra Cristina
Editor: Stoicescu Maria Bianca
 
 

Categorie: 
Articole
Publicat: 
Sâmbătă, Septembrie 10, 2022 - 22:48