Trofeul “Arcul Carpatin” – Ediția I

“Un club cu tradiție, un grup de voluntari veseli și înțelegători, Arcul Carpatin a reușit să facă din etapa cu numărul 4 încă o etapă de nota 10! Vă mulțumim pentru implicare și devotament față de mișcarea de turism sportiv!”
                
                                           Reprezentant Ștafeta Munților, 8 August 2022
 
Sfârșitul de săptămână ne strânge cu voie bună în zona Masivului Ciucaș, în data de 5-7 August 2022, pentru prima etapă de concurs organizată de Asociația Ecologică “Arcul Carpatin” în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”.
Sute de participanți s-au bucurat de traseul superb de la Cabana Muntele Roșu până “sus pe creastă,” pe Culmea Gropșoarele-Zăganu, și înapoi în zona de campare din jurul cabanei.
Ca orice concurs din cadrul Ștafetei, proba de orientare cu busola a fost de asemenea nelipsită, precum cea teoretică despre relieful, fauna și vegetația zonei. În traseu, concurenții au fost ghidați de arbitrii și de hărți special marcate, oferite fiecărei echipe participante. Cu 89 de echipaje a câte trei membrii fiecare, de la copiii cei mai mici care au participat în familie, la juniori, seniori, și până la veteranii munților care au ce să-i învețe pe cei tineri, Trofeul “Arcul Carpatin” – Ediția I a fost un succes.
Focul de tabără de după activitățile de sâmbătă ne-a găsit zâmbind la fiecare cântec, la momentele artistice din cadrul probei culturale, la fiecare dragă amintire ce leagă această “competiție cu tradiție,” Ștafeta Munților.
 Premierea de duminică a fost nu numai o ocazie de a felicita participanții, ci și de a le mulțumi partenerilor  Fundația pentru tineret a Municipiului București, Dechatlon, Primăria Comunei Măneciu, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova , Serviciul Public Județean Salvamont Prahova ,Formația Cheia, Romsilva și sponsorilor de nădejde pentru ajutorul oferit Zizin, Butoiul Vesel, FAN Courier, MEDA PARK.
Apreciem susținerea Fundației pentru Tineret a Municipiului București, căci astfel Arcul Carpatin a putut contribui la o longevivă și frumoasă inițiativă ce promovează turismul sportiv montan de toate vârstele.
 
Maria Bianca Stoicescu
 

Categorie: 
Articole
Publicat: 
Sâmbătă, Septembrie 10, 2022 - 22:52